top of page

Parking aan Groenendaal Station gaat nu helemaal (tijdelijk) dichtHOEILAART - Het zat er aan te komen en nu zijn we zover: parkeren aan het station van Groenendaal wordt compleet verboden.

De stationsomgeving in Groenendaal krijgt een grondige facelift: de NMBS en Infrabel werken er aan een grote parking en een aangename stationsomgeving. 'In het kader van deze werken worden vanaf zaterdag 11 maart tot en met vrijdag 5 mei 2023 alle resterende parkeerplaatsen geschrapt. De ruimte wordt ingenomen door de aannemer en door de bussen van De Lijn', luidt het.

Wat zijn dan de alternatieven? Je kan met de fiets naar het station. Er zijn voldoende plaatsen beschikbaar in de fietsenstalling. Of met het openbaar vervoer vermits de bussen van De Lijn (830 en 395) nog steeds aan het station halt houden. Daarenboven kan je steeds Iemand afzetten of ophalen met de auto want wordt een kiss-and-ridezone voorzien. En wie persé met de auto naar het station wil en die daar achterlaat met het oog op het pendelen richting Wallonië of Brussel kiest best voor het station van Terhulpen waar voldoende (betalende) parking is van de NMBS.290 weergaven0 opmerkingen
bottom of page