top of page

Overijsenaren welkom op infomarkt provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP)OVERIJSE - Op donderdag 8 september vindt om 20 uur een gratis infomarkt plaats in de grote zaal van vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat. Experten lichten de startnota met doelstellingen van het PRUP toe en vertellen wat de volgende stappen zijn om tot een plan met afgebakende zones en voorschriften te komen.

Je kan er ook vragen stellen of zelf ideeën aanbrengen. Voor deze infomarkt hoef je je niet in te schrijven. Je bent gewoon welkom. In september start de opmaak van een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) dat bepaalt hoe je in de toekomst mag bouwen in Overijse. De startnota wordt toegelicht op een infomarkt op 8 september, waar je ook input kan geven.


Verkavelen

Vragen als 'Mag je op elk woongebied in Overijse appartementen zetten? of Hoe kan je nog gronden verkavelen?' kunnen er aan bod komen. Momenteel zijn de regels daarrond nog gebaseerd op een gewestplan uit de jaren zeventig. Hoog tijd dus voor een nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). Nog melden dat er voor lopende bouwprojecten niets verandert. De opmaak van het PRUP zit nog in de eerste beginfase. De nieuwe regels worden pas in 2024 vastgelegd. Tijdens de infomarkt over de startnota kan er nog geen uitspraak gedaan worden over de eventuele gevolgen voor jouw eigendom.


88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page