top of page

Open Tervuren wordt Democraten Tervuren met Thomas Geyns als lijsttrekker in 2024

Bijgewerkt op: 20 dec. 2022TERVUREN - Oppositiepartij Open Tervuren wil afstand nemen van de traditionele partijen en trekt in 2024 met een eigen gemeentelijst naar de kiezer. Het nieuwe initiatief krijgt de naam “Democraten Tervuren”. De lat ligt hoog want, en wij citeren, ze willen van Tervuren de beste gemeente van Vlaanderen maken. De partij stelde ook haar drie krachtlijnen voor: leefbaarheid openheid en dialoog.

Thomas Geyns (26) (Foto), gemeenteraadslid en huidig fractieleider zal in 2024 de lijst trekken. 'We spelen al van in 2019 met het idee om iets nieuws te doen en oude structuren achter ons te laten. De jongste jaren trokken we steeds meer nieuwe mensen aan en vooral jongeren vinden de weg naar onze partij', aldus Geyns, stichter en bezieler van Democraten Tervuren.


Stilstand doorbreken

'De legislatuur is al 4 jaar bezig en we hebben de balans van dit bestuur eens opgemaakt. Wat ons betreft is die veel te mager. Tervuren staat stil. Wij hebben ons huiswerk gemaakt en zijn er klaar voor. Met dit lokaal project willen wij de stilstand doorbreken. We hebben de ambitie om Tervuren te besturen” vertelt Geyns. 'Al enkele jaren vervul ik de rol van oppositieleider. Het was een logische stap om nu ook als kopman naar de verkiezingen te trekken. De groep gaf me ook meteen de noodzakelijke steun. Het is langzaam gegroeid en enkele mensen hebben me ook aangespoord de sprong te wagen. Maar het is geen campagne louter voor het burgemeesterschap. In 2024 wordt het een strijd om de toekomst voor de mensen in Tervuren te verbeteren. Alleen wij kunnen het alternatief bieden” stelt Thomas Geyns.


Participatietrajecten

De huidige gemeenteraadsleden Bram Bartholomees, Ineke Casier en Willy Roeykens zetten alvast hun schouders onder het project. 'Vandaag hekelen wij de gesloten bestuurscultuur in Tervuren. De burgemeester ketst alle ideeën van de oppositie af. Dat zijn we beu. We willen meer openheid en dialoog. Concreet garanderen wij dat de burger inspraak zal krijgen bij grote projecten zoals Panquin, een mobiliteitsplan of een herinrichting van een wijk. Die moeten de regel worden. Nu zijn ze nog te vaak de uitzondering. Anno 2022 moet een goede burgemeester meer dan ooit bereikbaar zijn en in dialoog gaan met de mensen', zo besluit Thomas Geyns.


Foto's Henri Lombaerts & André Verdren


213 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page