top of page

Open Monumentendag in Terlanen met bronnenwandeling en theaterOVERIJSE/TERLANEN - Op zondag 11 september staat Open Monumentendag in het teken van water in Terlanen.

Tussen 10 en 17 uur kan je uitzonderlijk het waterzuiveringsstation en de watermolen bezoeken tijdens de Bronnenwandeling. Je start aan de Sint-Michielskerk voor een bewegwijzerde wandeling van 5 km langs verschillende waterpunten in Terlanen. Onderweg zijn er gidsen die je meer uitleg geven over de lokale bronnen, het waterzuiveringsstation La Petite Bilande en de watermolen van Terlanen. Voor kinderen zijn er doe-opdrachten als deel van de nieuwe Creatieve Kijk-wandeling en een water-analyse in het waterzuiveringsstation. Je kan het parcours ook afleggen met een kickbike!


Confronterend

Ook CC Den Blank doet mee aan Open Monumentendag en komt naar Terlanen met de voorstelling 'Doe niet zo Sapiens'. De humoristische maar confronterende voorstelling brengt je langs 3 pittoreske plaatsen in Terlanen, met vertrek aan de Sint-Michielskerk. Tijdens de toneelwandeling loop je mee met twee jager-verzamelaars. Was de oermens die vruchten plukte en op jacht ging zoveel slechter af dan de tweeverdieners die zich kapot werken om hun hypotheek af te betalen? De voorstelling is geïnspireerd op het boek Sapiens van Yuval Noah Harari en wordt gespeeld door Tom Van Bauwel, Robby Cleiren, Gert Jochems en Michael Pas.


Inschrijven via www.overijse.be/openmonumentendag

Prijs: gratis (uitgezonderd Doe niet zo Sapiens)

Scholen zijn welkom van maandag 12 september tot en met vrijdag 16 september

38 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page