top of page

Ongeziene verkoop van wooneenheden in hectaren grote bouwprojectenTERVUREN - Naast bijna ontelbare kleine bouwprojecten in de Druivenstreek telt de regio twee grotere projecten. Maleizen Dorp in wording beslaat 2 hectaren, krijgt vier bouwvolumes en een Delhaize warenhuis. Panquin (foto's) in Tervuren telt bijna 4 hectaren, krijgt ook vier volumes en daarenboven een extra vijver. Het terrein wordt momenteel bouwrijp gemaakt en die werken ogen nu al zowaar imposant.


Ook het Panquinproject kreeg een hoop protest te slikken al oogt het ontwerp minder pompeus dat wat ze in Hoeilaart willen neerzetten. De omgeving is er ook aantrekkelijk zo vlakbij de Warande, het park en het gezellige centrum. De diverse volumes kregen er namen als Plein, Toren, Park en Poort. Ze staan netjes verspreid op het 3,7 hectaren groot terrein. Alles wat zich tussen de kazerne en eethuis Canapé bevond is gesloopt. Een stukje boomgaard blijft stille getuige van hoe het ooit was. Enorme machines begonnen fundering voor te bereiden. Tussen de gebouwen komt er zo'n 10.000 m² groen dat straks beheert zal worden door Bos & Natuur en de Gemeente. Nog wat cijfers: het project zal 107 wooneenheden tellen waarvoor je 350 à 800.000 euro zal moeten neertellen en bijna 100 parkeerplaatsen. Voorts twee ondergrondse parkings inclusief laadpalen.


Boetiekhotel

De kazerne zelf krijgt een gronde opsmukbeurt. Er worden ondermeer een museum en een hotel in ondergebracht. Het museum zal de schilderijenverzameling uit het vroegere Hof van Melijn herbergen, het filiaal van Martin's Boetiekhotel zal 108 kamers bieden met een vier sterren uitstraling/service. Martin's huist ook al in Brugge, Leuven, Waterloo, Brussel, Genval en Bergen. Je kan daar gaan kijken naar wat Tervuren te wachten staat. En wie vreest voor enige leegstand hoeft niets te vrezen. Bijna 90 % van het aanbod werd intussen al aan de man gebracht. In Maleizen blijkt de verkoop ook al te lopen als een trein. Zowel Maleizen als Tervuren gaan er straks helemaal anders uitzien.


FOTO'S © Michel Van Mullem
268 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page