top of page

Onderwijs centraal op ErfgoeddagOVERIJSE/JEZUS-EIK - Afgelopen weekend was het Erfgoeddag. Op diverse locaties in Overijse werden omtrent dit thema activiteiten en tentoonstellingen opgezet.


Zo opende maakt school de rijkgevulde expositie 'Van schoolbord tot toetsenbord' (zie foto boven) in GC De Bosuil in Jezus-Eik en in Overijse werd gefocust op het muziekonderwijs bij de Koninklijke Harmonie Sint-Martinus. Drui!f, huis van de tafeldruif organiseerde de workshop 'Van schering en inslag tot wandtapijt'. In het huis hangt immers het fraaie wandtapijt 'het bezoek' van kunstenaar Edmond Dubrunfaut (1920-2007). Er werd geleerd hoe je zelf een tapijtje vervaardigt. Verder op de affiche een familiewandeling en een zoektocht.


Herinneringen

Blikvanger was onbeslist de tentoonstelling met die toepasselijke titel 'Van schoolbord tot toetsenbord' in De Bosuil. Deze tentoonstelling belicht het ontstaan, de historiek, de bouw, de werking en de activiteiten van de dorpsscholen van Jezus-Eik. Leuk was onmiskenbaar het klasje met oud schoolmeubilair en schoolbenodigdheden. Naast talrijke schoolfoto’s kan je ook leerboeken, schriften en rapporten bekijken. Kinderen kunnen zich bovendien laten fotograferen in een origineel decor. Kortom, heel veel om te zien voor de jongsten en heerlijk herinneringen ophalen voor de ouderen. Deze expositie is tot zondag 1 mei te bezoeken. Die omtrent het muziekonderwijs in Den Blank kan je tot 8 mei zien. De activiteiten bij Dru!f lopen tot 30 oktober. Meer info vind je bij De Bosuil en Den Blank.
32 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page