top of page

Ondanks verbod toch 'kort geluidsarm vuurwerk' in hartje Tervuren vanwege...de gemeente
TERVUREN - Ondanks het vuurwerkverbod in de gemeente en bij uitbreiding in heel Vlaams-Brabant werd er onlangs toch eentje de lucht ingeschoten in Tervuren. En dan nog door de gemeente zelf. Begrijpe wie begrijpen kan.

We gingen even ons licht opsteken bij burgemeester Mark Charlier (N-VA). 'Dat lijkt inderdaad wat vreemd, maar het is een uitzondering waarbij we hier voor het eerst kortstondig (10-15 minuten) gebruik gemaakt hebben van geluidsarm vuurwerk. Dat gaat minder hoog en maakt minder luide knallen. Het was bovendien en op een plaats -markt van Tervuren- waar er in de directe nabijheid geen dieren zijn in stallen of weiden (paarden, koeien, schapen,…) die uit schrik zouden kunnen uitbreken. Dit is anders natuurlijk wanneer particulieren overal, ook in meer landelijke delen van de gemeente onbeperkt om het even welk vuurwerk zouden mogen afschieten'.

Tervuren organiseerde zaterdag een avondshopping. De deelnemende handelaars mochten tot 20u30 open blijven en daarna barste ook al in het kader van 'Tervuren licht op' dat geluidsarm vuurwerk los. En gezien het verbod maakten een aantal Tervurenaren hun ongenoegen bekend via social media.


Foto © Gemeente Tervuren


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page