top of page

Ondanks protest Natuurpunt toch nieuwe KMO-zone op DesbeckHOEILAART - De site Desbeck heeft nieuwe eigenaars die er de ontwikkeling van een KMO-site plannen. Natuurpunt Druivenstreek had dat evenwel graag anders gezien en keken uit naar een extra buffergebied langs de Ijse.


Echter, letterlijk en figuurlijk tegen de stroom in, werd in het najaar van 2020 een oproep gedaan naar ondernemers die interesse hebben in het project. Zij werden doorheen het traject regelmatig geïnformeerd over de stand van zaken. Op 28 februari 2023 volgt reeds een dialoogavond tussen de eigenaars en geïnteresseerden. 'Nu het project concreter wordt, doen we graag een nieuwe oproep. Ben jij zaakvoerder van een kleine of middelgrote onderneming in Hoeilaart, zoek je een nieuwe plek om je bedrijf te vestigen en ben je nog niet met de dienst Lokale Economie in contact? Stuur dan zeker een mail naar lokaleeconomie@hoeilaart.be.', communiceert de gemeente naar de bevolking.


Buffergebied

Natuurvereniging Natuurpunt Druivenstreek wilde echter dat het gemeentebestuur van Hoeilaart een extra buffergebied aanlegt langs de IJse, een zijrivier van de Dijle. Op die manier zou overtollig water bij zware regen makkelijker opgevangen kunnen worden. De gemeente wil extra maatregelen nemen tegen wateroverlast, maar niet op de plaats die Natuurpunt voorstelt, was de reactie.

Natuurpunt vindt de beslissing een gemiste kans. Op allerlei plekken in de Druivenstreek wordt nu al extra buffergebied voorzien, maar volgens de natuurvereniging loopt dat in Hoeilaart moeizamer. 'Er is wel al wat capaciteit gecreëerd, maar dat volstaat niet. Er is echt meer nodig en het gemeentebestuur van Hoeilaart moet een tandje bijsteken. Dit is de enige plek waar nog zo'n buffergebied kan worden aangelegd.', klonk het destijds. Dat blijken nu vijgen na Pasen, het gemeentebestuur laat de industriële site vervangen door...een industriële site.


Meer info?

Dienst Lokale Economie

02 658 28 57


Foto's Michel Van Mullem

287 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page