top of page

Of Hoeilaartse troostplek ook daadwerkelijk troost biedt?HOEILAART - Vlak achter het GC Felix Sohie nabij het omzoomd voetbalpleintje werd een zogenaamde troostplek aangelegd. Het oogt fraai maar je kan je afvragen of het de meest passende locatie is voor zo'n bezinningsplek.

De troostplek ligt bij de Jean-Pierre Maeyensboom ter nagedachtenis van de Hoeilaartse schepen. Die plek werd daartoe uitgebreid met een bankje en een mooi wild bloemenperk. Zo vlakbij een centrum met veel feesten, voorstellingen en andere bruisende activiteiten lijkt ons dat weinig uitnodigend om er te gaan zitten om troost te zoeken. Het biedt ook geen privacy want de omgeving wordt intens benut door vele al dan niet sportende jongeren. Om de hoek ontstond er door de jaren bovendien een 'hang'plek onder een afdak. Het kinderspeeltje dat er muziek produceert, laat vermoeden dat het ooit voor schaduwzoekende kleuters was bedoeld.


Inhuldiging

Een echte troostplek vinden is vandaag de dag niet zo evident al moeten er in de groenste gemeente van het land wel nog alternatieven bestaan. Intussen lijkt ons de Sint-Clemenskerk misschien nog het meest troost bieden. De gemeente laat evenwel nog weten dat tijdens de tiendaagse van de geestelijke gezondheid de officiële inhuldiging van de troostplek plaats zal vinden. 'Verwacht je aan een fijn ingetogen moment met een streepje muziek. Noteer alvast zaterdag 7 oktober, om 14 uur, in je agenda'.


Foto's Michel Van Mullem
73 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page