top of page

Nieuwe velden, kantine en turnhal voor Sport- en jeugdsite KoldamHOEILAART - Met padelvelden, extra tennis- en voetbalvelden, een nieuwe tennis- en voetbalkantine en een turnhal investeert de gemeente Hoeilaart verder in de sportbelevenis van de Hoeilanders op de sport- en jeugdsite Koldam.

Eind mei werd de oude voetbalkantine afgebroken en startte de bouw van de nieuwe gezamenlijke voetbal- en tenniskantine (foto). 'Als de werken verlopen zoals gepland, zal die begin 2023 af zijn', klinkt het. 'Tegen dan zullen ook de twee extra voetbalvelden bespeeld kunnen worden. De twee extra tennisvelden zullen klaar zijn in het voorjaar, bij de start van het nieuwe seizoen. De twee padelvelden werden deze zomervakantie al in gebruik genomen. Zowel voor de kantine als voor al deze extra velden kent Sport Vlaanderen de gemeente subsidies toe'.


Turnhal

Opvallend wordt de uitbreiding van het sportcentrum met een 10-meter hoge turnhal. 'Ook turnverenigingen van buiten Hoeilaart die behoefte hebben aan een professionele ruimte, zullen er gebruik van kunnen maken.', luidt het. 'De bouwwerken zullen dit jaar in oktober starten. Het is de bedoeling om tegen de zomervakantie van 2023 de hal volledig af te werken en in te richten. Ook voor deze hal kan Hoeilaart rekenen op een subsidie van Sport Vlaanderen.


Sporthal

Voorts zal de toegangsweg tot de Koldamsite verhuizen naar de oostkant van het sportcentrum en zal uitgeven op de as Albert Biesmanslaan-Overijsesteenweg. De aanleg van de weg zal starten in april 2023. Van april tot oktober 2023 wordt aan die kant ook een centrale parking aangelegd. Vanop deze parking zullen de verschillende zones via een brede, centrale fiets- en voetweg vlot bereikt kunnen worden. Een kleinere parking werd reeds aangelegd aan de kant van de Koldamstraat. Tot slot komt de buitenaanleg aan de beurt. Als alles verloopt zoals gepland, is de sport- en jeugdsite Koldam in 2024 volledig afgewerkt!

198 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page