top of page

Nieuwe parking Koldam vertoont nu al mankementHOEILAART - Vandaag begon men met de heraanleg van parking Koldam nadat die nog geen jaar geleden werd opengesteld. Blijkt dat de waterdoorlatende betontegels op het rijweggedeelte het gewicht van voertuigen niet aankan.

Ofwel is de gemeente in het ootje genomen, ofwel rijdt daar (te) zwaar verkeer door wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Je hebt al bij al soorten betontegels. Normaliter is er een klasse die voor opritten en wegen op de markt te krijg is. In ieder geval moeten die tegels verdwijnen om plaats te maken voor... een betonverharding. En daar gaat de waterdoorlatende functie helaas mee verloren. Hebben milieubewuste gemeenteraadsleden hierin meebeslist? Hoedanook die beton wordt een dure grap maar zal hard zijn tegen 29 juli om 16 uur laat de gemeente weten. De 24 nieuwe parkeerplaatsen waren overigens oorspronkelijk als kiss-and-ridezone bedoeld. 'Kinderen kunnen er worden afgezet en alleen naar school gaan, of (groot)ouders kunnen er parkeren en samen met de kinderen naar school stappen', klonk het een jaar geleden. De parking wordt echter vooral ingenomen door wie... een parkeerplaats zoekt.(Foto's Michel Van Mullem)


66 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page