top of page

Nieuwe kerk(gemeenschap) nestelt zich in de StationsstraatOVERIJSE - In Tervuren was ze al vorige zomer neergestreken en intussen opende in Overijse een filiaal van de Herdefinieerde Kerk. En het valt op dat zo'n kerk voor de wekelijkse samenkomsten geen rustige locatie kiest. Dat is het geval in Tervuren maar sinds vorige maand ook in Overijse. In de Stationsstraat dan nog wel waar het drie leegstaande panden inneemt.

De Herdefinieerde Kerk (Redefined Church/RC) vond onderdak in het ruimte hoekpand nabij het Stationsplein. Dat staat al een poos te verkommeren maar kwam plots weer onder de aandacht bij de laatste Druivenfeesten voordat Covid losbarstte. Vanuit de winkelruimte werd live radio gemaakt over de toenmalige feesten. Een van de leukste initiatieven van de laatste jaren overigens.


Reis

Nu is het echter een oord van liefde, van zelfreflexie of van gebed. 'Als je RC voor het eerst bezoekt, kun je een warme, vriendelijke plek verwachten die openstaat voor mensen uit alle verschillende levensfasen en uit verschillende landen over de hele wereld', klinkt het. 'Wat je achtergrond, geschiedenis of huidige situatie ook is, er zijn onvermijdelijk mensen die soortgelijke ervaringen delen en kracht en hoop hebben gevonden door op Jezus te vertrouwen en deze reis met andere mensen te maken'.

'Met een passie om gezonde kerken te planten, droomde ons team ervan om een ​​internationale kerk met meerdere campussen te beginnen in Tervuren, België. Ons team begreep dat timing belangrijk is, biddend en geduldig en begon stappen te ondernemen om die droom werkelijkheid te laten worden', aldus RC, België. 'Met maanden van gebed en voorbereiding werden we op 23 januari 2020 officieel geregistreerd als vzw bij de Belgische overheid. We waren ook toegewijd aan verantwoordelijkheid en een bevestiging door ons lidmaatschap van de VVP en erkend onder hun dekking door de Belgische Federale Synode in mei 2020. Herdefinieerde Kerk is ontworpen om mensen met verschillende achtergronden en mensen met beperkte of geen kerkervaring te verwelkomen. We geloven echt dat onze geloofservaring wordt verbeterd wanneer we samen op reis gaan - door de vreugden, vragen, twijfels, levenservaringen en geloof'. Benieuwd hoe lang deze nieuwe inwoner van de Stationsstraat het daar zal volhouden. En of (shoppend) Overijse hier zat op te wachten...

86 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page