top of page

Nieuwe fietsparking doet fietsboxen Groenendaal verdwijnenHOEILAART - De fietsboxen die de gemeente Hoeilaart aan het station van Groenendaal installeerde ruimen binnenkort baan omdat het stationsplein er helemaal zal worden heraangelegd.

Al heel lang vormt de stationsomgeving een doorn in het oog voor eenieder die er moet zijn of er langs komt. De algehele indeling is onduidelijk zodat bijvoorbeeld het parkeren ook erg warrig verloopt. Door de aantrekkingskracht van een franstalige drankgelegenheid vlakbij is het er op bepaalde tijdstippen ook een komen en gaan van automobilsten die elke vrije plek innemen ook al hinderen ze soms anderen, gaan ze buiten de parkeervakken staan of nemen ze zelfs de voorbehouden plaats voor gehandicapten in. Het plein oogt voorts ook vooroorlogs met veel putten, stukken asfalt en delen met kasseien. Werk aan de winkel dus en dat gaat eerlang aanvangen.


Schuilhuis

Fietsen kunnen voortaan in het vroegere fraaie schuilhuis worden ondergebracht. Het kleine gebouw dat voorheen dichter bij het station stond werd enkele decennia geleden met veel bravour enkele tientallen meter verhuisd om plaats te ruimen voor het derde en vierde spoor binnen het GEN-project. Daar heeft het dan jarenlang staan verkommeren. Ruiten sneuvelden en grafitti werd uitbundig aangebracht. Sinds kort straalt het pand weer en kreeg het zijn vroegere uitzicht terug. Hier kunnen pendelaars voortaan op een veilige manier hun fiets kwijt.


Meer info? Mobiliteitsdienst 02 658 28 7 mobiliteit@hoeilaart.beDe fietsboxen die gaan verdwijnen. (Foto's Michel Van Mullem)De 'nieuwe' stalling.

119 weergaven0 opmerkingen

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page