top of page

Nieuwe bovenlaag asfalt over twee kilometer voor de DreefOVERIJSE - Vanaf woensdagochtend 10 augustus tot en met donderdagavond 11 augustus 2022 krijgt de Dreef(N253) in Overijse tussen de Ijskelderlaan en de grens met Huldenberg over een afstand van ongeveer 2000 meter een nieuwe laag asfalt.

De werfzone stopt waar de Dreef in de bocht overgaat naar De Peuthystraat, zo een 150 meter voor het kruispunt met Kaalheide. De aannemer verwijdert de eerste dag het oude asfalt van de weg en legt de dag nadien nieuwe asfalt en markering aan. De gewestweg wordt opnieuw opengesteld als het nieuwe asfalt volledig afgekoeld is. Na de werken is het voor iedereen weer comfortabeler rijden op de gewestweg.

De Dreef en alle aansluitende zijstraten worden voor alle verkeer twee dagen volledig afgesloten. 'Wij vragen vriendelijk aan omwonenden die enkel via de Dreef kunnen ontsluiten om hun wagen liefst op dinsdagavond 9 augustus buiten de werfzone in een van de andere zijstraten te parkeren, zodat ze donderdagochtend vlot kunnen uitrijden', klinkt het.


Gescheiden fietspad

De zijstraten die mee afgesloten worden zijn: Ijskelderlaan, Puttestraat, het Nachtergaelepad, Kouterstraat, Stokkemlaan. Bijgevolg parkeren omwonenden uit de straten Broensdelle en Hassenbergstraat liefst op dinsdagavond 9 augustus hun wagen ook best buiten de werfzone als men nog wil kunnen wegrijden. Voetgangers kunnen langsheen de werfzone blijven stappen (voorzichtigheid is geboden wanneer de nieuwe laag asfalt aangelegd is). Fietsers kunnen het gescheiden fietspad blijven gebruiken. Er wordt gevraagd de Dreef niet te kruisen vlak na de asfalteringswerken.


Hinder

De buslijnen 344, 349, 395, 547, 549, 595 en 598 kunnen hinder ondervinden. Klanten van De Lijn bekijken mogelijke wijzigingen voor hun reistraject via de app of routeplanner van De Lijn.

Op woensdag 10 augustus tijdens de freeswerken zullen omwonenden nog de Dreef aan vertraagde snelheid (30 km/u.) kunnen uitrijden. Gelieve rekening te houden met de machines en arbeiders op de werf. Op 11 augustus tijdens de asfalteringswerken kan van ‘s ochtends niemand nog de Dreef oprijden en vraagt men omwonenden die enkel kunnen ontsluiten via de Dreef om een parkeerplaats aan de overkant (bv. Kouterstraat) voor die dag te zoeken, zodat de werken vlot kunnen verlopen.


290 weergaven0 opmerkingen
bottom of page