top of page

Nieuw centraal evenementenloket met antwoorden op al je feestvragenOVERIJSE - 'Vanaf vandaag wordt het weer iets gemakkelijker om een evenement in Overijse te melden of aan te vragen: je geeft voortaan alle informatie in één keer door via het nieuwe digitale evenementenloket', klinkt het vanuit de gemeente.

'Materiaal nodig, inname van publiek domein regelen, een vergunning voor drank, het kan voortaan allemaal in één keer worden geregeld. 'Tegelijk volgt ook een grote verandering voor wie een evenement wil organiseren. Zet je een openbaar evenement op poten voor meer dan 100 gasten? Of organiseer je een fuif, (dans)feest en/of muziekoptreden dat publiek toegankelijk is? Dan ben je verplicht om je evenement te melden', luidt het.


Termijnen

Ook wie een privé-activiteit voor meer dan 500 personen wil plannen, moet dit op tijd melden aan de gemeente. Daarnaast blijven ook de termijnen om je evenement te melden of aan te vragen van belang: schenk je sterke dranken of wil je inname doen van publieke ruimte (parking, park, straat…), dan moet je dit ten laatste 7 weken op voorhand aanvragen. Sportwedstrijden op de weg moeten minstens 3 maanden op voorhand doorgegeven worden. Alle overige evenementen meld je ten laatste 1 maand op voorhand.

Je vindt alle info over evenementen, meldingen en vergunning op de webpagina 'Een activiteit organiseren' - Gemeente Overijse.

Wat is het toch heerlijk en praktisch als men centraliseert....


(Foto Michel Van Mullem)

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page