top of page

MIVB vervangt tramsporen op TervurenlaanTERVUREN - De MIVB zal de tramsporen op de Tervurenlaan vervangen tussen het Vierarmenkruispunt en de terminus ‘Tervuren Station’. De werken zijn gepland van 21 augustus 2023 tot 31 maart 2024 en verlopen in 5 fasen.

Van 21 augustus tot en met 1 september 2023 wordt tramlijn 44 omgeleid vanaf Madoux richting Ban-Eik via de reisweg van tramlijn 39. Er rijdt een T-bus tussen het trammuseum en Tervuren Station. Vanaf 2 september 2023 tot het einde van de werken wordt tramlijn 44 beperkt tot het Vierarmenkruispunt en rijdt er een T-bus tussen het Vierarmenkruispunt en Tervuren Station.

De werken zullen in vijf fasen verlopen: van 21 augustus 2023 tot 1 september 2023: werken aan het Vierarmenkruispunt en plaatsing van de voorlopige spoorverbinding. Volgen daarna: werken op de Tervurenlaan/N3 tussen het Vierarmenkruispunt en de Brusselsesteenweg en heraanleg haltes Ravenstein. Werken op het kruispunt van de Tervurenlaan/N3 en de Oppemstraat. Werken op de Tervurenlaan/N3 tussen de Brusselsesteenweg en de Oppemstraat. Werken tussen de Oppemstraat en terminus ‘Tervuren Station’. De concrete timing van de fasen volgt later.


Verkeersmaatregelen

Over het algemeen blijft de Tervurenlaan/N3 open voor alle weggebruikers. Tijdens fase 1 blijft de doorgang mogelijk langs de werf. Al het gemotoriseerd verkeer kan de Brusselsesteenweg niet inslaan als je van Kraainem komt. Als je van de Brusselsesteenweg op de Sint-Janbergsteenweg komt, moet je rechts afslaan.

Fietsers die van Tervuren richting Brussel rijden, worden omgeleid via een tijdelijke fietsoversteek naast het zebrapad met verkeerslichten. Fietsers die van Brussel richting Tervuren rijden, worden omgeleid via een tijdelijke fietsoversteek naast het zebrapad met verkeerslichten.

De maximale snelheid in de omgeving van de werfzones wordt gewijzigd naar 30 km/uur.

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page