top of page

Minister Brouns oogst quinoa en koopt eerste aandelen op akkerdelen.beVLAAMS-BRABANT/HERENT -Jo Brouns (CD&V), Vlaams minister van landbouw (foto boven), oogstte op 23 augustus quinoa op de proefvelden van het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant in Herent. Hij deed dit om de nieuwe website akkerdelen.be in de kijker te zetten. Via deze website kunnen mensen, naar het voorbeeld van de minister, oogstaandelen kopen en zo investeren in innovatieve teelten.

'Quinoa, linzen, kikkererwten en zoete aardappel klinken exotisch, maar worden ook in onze regio geteeld. Op dit moment zijn er al een aantal boeren die deze gewassen op hun veld hebben staan', zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor land- en tuinbouw. Door te investeren in oogstaandelen kan men zelf een steentje bijdragen aan deze innovatieve teelten. Tussen zaai en oogst kunnen burgers via de nieuwe website www.akkerdelen.be intekenen op één of meerdere oogstaandelen van +-2 vierkante meter, wat overeenkomt met 500 gram quinoa of linzen.


Oogstaandeel


Via www.akkerdelen.be kan men kennis maken met een boer of product in de buurt. ​Zo kan je een oogstaandeel online kopen en rechtstreeks betalen aan de producent. 'Tijdens het groeiseizoen wordt de oogstaandeelhouder op de hoogte gebracht van zijn teelt via foto’s en filmpjes. Na de oogst kan men zijn product ophalen in de hoevewinkel', klinkt het. 'Dankzij zulke oogstaandelen kan iedereen een beetje boer worden”, zegt minister Brouns, 'En op die manier investeren we samen in innovatieve teelten die onze voedselzekerheid zullen bevorderen”.

Het project Akkerdelen wordt uitgevoerd met de steun van Vlaanderen.24 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page