top of page

Leuven opent eerste kindermuseumLEUVEN - Afgelopen week opende de stad Leuven officieel het eerste kindermuseum. Je kan het bezoeken in de bibliotheek Tweebronnen, nog tot het einde van de zomervakantie. Het museum kwam er op vraag van twee Leuvense kinderen en kreeg de naam “Expeditie Tijdsprong”.

'Bran en Rhune hadden een droom om een Leuvens kinderhistorisch museum op te richten. Ze klopten bij ons aan waarna wij samen met hen aan de slag gingen. Kinderen die met een droom naar de stad komen, tonen ondernemerszin en dat geven we graag een zetje. Bran en Rhune hebben vanuit hun passie een project opgezet en zo heel veel geleerd de voorbije maanden. Want ook buiten het klaslokaal kunnen kinderen leren en groeien', zegt schepen van onderwijs Lalynn Wadera (Vooruit).


Kunstwerken

'Onder de noemer ‘Museummakers’ verzamelde stad Leuven tijdens de coronaperiode heel wat historisch geïnspireerde kunstwerken van kinderen in thema van Grieken en Romeinen, Vikingen, de Oudheid en de Middeleeuwen', luidt het. 'Onder andere het SLAC, Koning Kevin en basisschool Boven-lo werkten mee aan de uitgebreide verzameling kunstmateriaal en tekeningen, maar ook kinderen die deelnamen aan workshops op het Rode Hond festival, Los in ‘t Bos en Urban Village deden hun duit in het zakje. Illustrator Els Decaluwe verbond de verschillende tijdperken met haar tekeningen met als resultaat een eenduidig geheel'.


Ideeën

Expeditie Tijdsprong zal tot het einde van de zomer te bezichtigen zijn in bibliotheek Tweebronnen en daarna aan een reis doorheen Leuven beginnen. 'Kinderen en jongeren kunnen altijd met hun vragen en ideeën bij de jeugddienst terecht. We staan klaar om daar waar het kan hun ideeën te ondersteunen en te helpen realiseren. Het initiatief komt van de kinderen zelf maar onze jeugddienst zorgt voor de nodige begeleiding', vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina (CD&V). 'Het is prachtig om te zien hoe we het droomidee van Bran en Rhune concreet vorm hebben kunnen geven. Zo brengen we onze slogan ‘Samen de stad maken’ in praktijk.'Foto's Stad Leuven

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page