top of page

Laatste Hoeilaartse 'frietkot' verhuisde naar... HoeilaartHOEILAART - Wendy Devroe en partner Tom Creassaert verlieten zaterdag hun vaste stek aan de Koldamstraat. Firma Van Caudenberg tilde hun frituur op en reed ermee naar de andere kant van de Jeugd- en sportsite in Hoeilaart. Daar gaan ze vanaf vrijdag 3 november frieten bakken tegenover de padelterreinen en tussen de tennis en de voetbal.

Tussen de vernieuwde sporthal en de Koldamstraat ontstaat een groene zone waarin ondermeer een nieuw skatepark zal worden aangelegd alsook een wadi gevuld met IJsewater en veel plantgoed. Tom & Wendy hadden eerst een frituur daar waar nu Delhaize staat. Uit die periode zal menigeen zich de brand herinneren die op een dag de frituur teisterde. Later verhuisden ze naar een lukratief plekje tegenover het toenmalige Jeugdhuis Phobos

'Wij hebben onze zaak nu al zo'n 22 jaar', vertelt Wendy. 'Mijn man werd letterlijk mee in het horeca-avontuur als uitbater gegooid omdat ik mijn hart in de horeca heb verloren. Alles wat daarmee te maken heeft, vind ik uitdagend. We houden ervan om mensen te plezieren'.


De oude plek

Tom & Wendy op de nieuwe locatie


Trots

Tom, haar man, is eigenlijk electricien van beroep en werkt bij de gemeente Huldenberg waar hij zich intussen ploegbaas mag noemen. 'Ik ben zo trots op mijn ventje!', laat ze zich ontvallen. 'Ikzelf heb altijd in de horeca gewerkt,in restaurants, hotels, ....vooral in de bediening. Toen zich de kans aandiende om Frituur Koldam over te nemen hebben we geen moment geaarzeld. Intussen veranderde er heel wat. De tijden zijn veranderd. Nu moet je vooral inspelen op trends. En dan kwam er daarenboven Corona. en nu de verhuis naar de nieuwe plek. Bijna 20 jaar stonden we aan de toegangsweg van het sportcomplex in een zijstraatje van de Koldamstraat. Tegenover ons bevonden zich De Koldam en Jeugdhuis Phobos (nu jeugdhuis de Nieuwe Serre). Als deze gebouwen plaats moesten ruimen voor een parking voelde dit al zo raar.Maar nu moeten we zelf verhuizen....'.


Rustgevend

De huidige toegangsweg verdwijnt en maakt plaats voor een wandel-en fietsroute.'Het wordt een rustgevend park in de gemeente', zegt Wendy. Onze zaak past hier niet meer en verhuist daarom naar de nieuwe parking van het sportcomplex. We besloten onze huidige zaak op te tillen en ginds neer te zetten. We gaan ze wel pimpen zodat ze aansluit bij de stijl van het nieuwe sportcomplex. We zullen voortaan niet meer vanop straat te zien zijn maar verder van de grote weg liggen maar we zijn ervan overtuigd dat onze klanten ons wel weten te vinden als ze op de frietjeslucht afgaan.

Tom & Wendy zijn erg blij dat de gemeente hen een mooi plekje aanood om hun zaak verder te kunnen zetten. 'In sommige steden en gemeenten zijn frietkoten niet meer welkom . Zo worden ze bijvoorbeeld in Leuven uit het centrum verbannen omdat het de straten zou ontsieren. Wij menen dat die frietcultuur om werelderfgoed gaat, maar da's natuurlijjk onze mening hé!', klinkt het.

'Via deze weg willen we heel graag nog Dries van de firma Pelicaan (aannemer van de nieuwe sportsite) bedanken voor zijn toewijding, bereidwilligheid, hulp en professionalisme die hij toonde en begaan was met het perfectioneren van onze nieuwe locatie binnen de sportsite. Tenslotte zijn we toch maar een klein onderdeeltje van het geheel'.

Tom en Wendy gaan nu aan de slag met het opnieuw inrichten van de frituur en hopen zo vlug mogelijk te kunnen heropenen. In het beste geval is dat op vrijdag 3 november.


Foto's © Michel Van Mullem


568 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page