top of page

Koninklijke Jonge Druivelaar pakt uit met hilarisch blijspel van lichte zedenHOEILAART - Wat kan een mens meer verlangen dan een knus en gezellig blijspel op natte, kille donkere herfstavonden? Als daarenboven de cast ervan uit leden van De Jonge Druivelaar bestaat, dan zou het wel eens kunnen dat je inderdaad een knusse avond tegemoet gaat.

Het was afgelopen vrijdagavond het geval in de theaterzaal van GC Felix Sohie die iets voor achten helemaal vol liep met liefhebbers van het genre. Die werden op hun wenken bediend met 'Loulou' van Herman Van Damme in een regie van Jan Van Assche. Want zeg nu zelf, niets vermoedend voor een nieuwe job sollliciteren en achteraf moeten vaststellen dat die letterlijk en figuurlijk niets om het lijf heeft. De vertoonde summiere lingerie op de scène bekende meteen kleur. We kregen hier te doen met een pikant verhaal en omdat het om een blijspel ging, werden alle registers van het genre opengetrokken: verleiding, verwarring, verwachtingen, maar vooral veel humoreske passages. Geen billenkletsers weliswaar want daarvoor waren nogal wat grappen voorspelbaar of déja-vu en sommige zelfs met een lange baard. Het is dan ook vooral het deel na de pauze dat de hilariteit echt goed losbarst.


Climax

Ervoor trok het stuk zich wat traag op gang en leken de spelers wat op zoek naar zichzelf en... de ander. Geen spanning en geen drive. Echter nadat ieders dorst was gelest in de foyer en de Jonge Druivelaar 'Loulou' naar een climax liet evolueren, werd het allemaal genietbaarder en een heel blij spel. Martine, de vrouw van centrale figuur Lou, die ook uitkeek naar een nieuwe job, belandt evenzeer in de industrie der lichte zeden terwijl dochter Lieve misselijk op de bank ligt omdat ze zwanger blijkt maar niet meer weet wie de vader is. Dat soort blijspel dus. Met zwier gebracht in een simpel maar knap decor en omringd door alle ingrediënten van het verschijnsel komedie van het zuiverste water. Het publiek was in zijn nopjes en keerde blij huiswaarts. De Jonge Druivelaar was weerom in zijn missie geslaagd: onvervalst amusement voor een breed publiek zomaar in de theaterzaal om de hoek.


'Loulou' door Koninklijke Toneelkring De Jonge Druivelaar, gezien op vrijdag 25 november 2022 in GC Felix Sohie, Hoeilaart.

(★★★☆☆)


Foto's © Michel Van Mullem
239 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page