top of page

Kaastaarten als aanloop tot Druivenfestival: eerst proeven en keuren, daarna smikkelenDRUIVENFESTIVAL - Voorbije zondag werd bij Druiven Van Camp het Druivenfestival 2022 op gang getrokken met de jaarlijkse kaastaartenwedstrijd want Hoeilaart is naast druiven en Nero ook bekend om die lekkernij.

Uit 21 inzendingen werden de creatiefste en authentiekste taart gekozen.

En dat doe je niet enkel met het oog. Een uitgebreide proefsessie moet de meest geslaagde exemplaren vinden. Een kaastaartenjury met vertegenwoordigers uit diverse Hoeilaartse verenigingen kozen uiteindelijk voor de taart van Yano De Laet bij de authentieke en voor die van Sofie Stroobants voor de creatieve. Er werd druk met prijzen gegooid onder de vorm van aankoopbonnen terwijl het aanwezige publiek zich op alle inzendingen mocht storten. Tegelijkertijd was er ook een geanimeerde streekproductenmarkt. Het kaastaartenevenement blijkt bij Van Camp nu al voor de tweede keer een vaste stek te hebben gevonden na enige rondzwerven langs diverse locaties. Het aftellen naar vrijdagavond kan beginnen.

Volledigheidshalve nog eens de uitslag met de beste, lekkerste taarten.


Uitslag creatieve kaastaart:

1. Sofie Stroobants (foto hieronder)

2. Charlotte Maes

3. Crista Debeck

Uitslag authentieke kaastaart:

1. Yano De Laet

2. Nadine Desmaels

3. Maurien Callens


Er is tijdens het Druivenfestival een Kaastaartenfestival in de Kasteelhoeve. Op zaterdag vanaf 14 uur, op zondag vanaf 11 uur (inclusief jazz)
60 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page