top of page

Julie, Tuur en Pieter winnen kaastaartenwedstrijd 2023

Bijgewerkt op: 12 sep. 2023

HOEILAART - Tijdens de Openserredag bij Druiven Van Camp afgelopen zondag werden traditiegetrouw de laureaten van de kaastaartenwedstrijd bekend gemaakt. Een uitgebreide jury keurde deze keer achttien stuks en bekroonde er twee. Meteen werd hiermee de aanloop genomen tot het Druivenfestival dat volgende vrijdag start.

Tuur Muyldermans en Pieter Van Gysel uit respectievelijk Huldenberg en Gent hadden de beste authentieke kaastaart, Julie Soens uit Hoeilaart bedacht een creatieve kaastaart. Ze ontvingen een waardebon van 125 euro te besteden bij de Hoeilaartse handelaars. In totaal werden 18 taarten 'ingezonden'.

En wat het verband is tussen kaastaart en Gent, horen we je al afvragen. Tuur en Pieter zijn voormalige studenten die in de Arteveldestad op de unief zaten. De eerste is intussen It'er, de tweede doceert wiskunde. Al lang wilden ze een keer aan de Hoeilaartse wedstrijd voor beste kaastaart deelnemen maar wisten niet hoe je de lekkernij moest bereiden. Allerhande bakboeken werden er bijgehaald en de heren gingen zelfs bij bakkerij Vandervaeren in Hoeilaart langs om enige wijsheid terzake te vergaren. In de voorbereidende fase werden een zestal taarten geproduceerd.


Laureaten authentieke kaastaart: Tuur Muyldermans en Pieter Van Gysel


De vriendinnen deden dienst als proevers, exemplaren werden ook op het werk bij de collega's aangesneden, Kortom, Tuur en Pieter gingen niet over een nacht ijs. Het kwam er nu nog op neer om de ultieme taart te bedenken, klaar te stomen en tijdig in te dienen. En zie, tot hun eigen grote verbazing werd hun gebak uitgeroepen tot lekkerste en meeste authentieke. Kandidaat Julie Soens koos er voor om het geijkte pad te verlaten en een eigenwijze taart te verzinnen. Ze was niet op de proclamatie maar mag straks evenzeer druk gaan shoppen in de Hoeilaartse straten. Komende vrijdag barst het festival helemaal los en is de kans echt groot dat je er meer dan honderd drummers aan het werk kunt zien en horen. En kaastaart? Die kan je op het festival bij de Chiro in de Kasteelhoeve verkrijgen.


FOTO'S © MICHEL VAN MULLEM


Deelnemers 'autentieke kaastaart'


Deelnemers 'creatieve kaastaart'


Vrienden en kaastaartspecialisten Tuur en Pieter
418 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page