top of page

Jonathan Collin, een virtuoze bassist op de achtergrond van zijn eigen sextetHOEILAART - Jazz met Pit en 5 voor 12 gaven donderdagavond het startschot van een nieuw jaar boordevol unieke jazzconcerten door de beste bands die momenteel te krijg zijn. Hierin blijft Hoeilaart een unieke plek bekleden in het Vlaamse jazzcircuit. Donderdag mocht het Jonathan Collin Sextet een nieuw jazzjaar bij GC Felix Sohie inzetten.

Leader of the band en tevens bassist was de jonge Jonathan Collin die zijn zus had meegebracht. Elodie Collin straalde op haar eigen wijze en zelfs zonder enig franje of zwierige choreografie. Het was de stem die het deed bij zowat elk nummer. Een meerwaarde heet zoiets. Het klonk vaak bovenaards, frêle maar vooral heel mooi. En verrassend tegelijkertijd want dit hadden we op de planken van Sohie nog niet veel gezien en gehoord. En niettegenstaande Jonathan in zekere zin centraal stond, traden vooral Peter Hertmans (gitaar), Fabrice Alleman en zus Elodie in the picture. Daniel Jonkers op drums, Ivan Paduart op piano en zelfs Jonathan Collin himself op bas bleven al dan niet gewild uit de spotlights. Hertmans en Alleman stalen spreekwoordelijk de show met meesterlijke uithalen en beklijvende solo's. Heel mooi en fijnzinnig gebracht.


Parelend

Hun collega's moesten niet onderdoen want ook Jonkers en Paduart zorgden voor parelend werk om het dan nog niet te hebben over het kunnen van de master zelve. Bij het eerste van twee bisnummers kroop Jonathan achter het klavier om zijn zus te begeleiden. Het is intussen algemeen geweten dat in Sohie een dijk van een piano staat al moeten we hier evenwel melden dat de jonge bassist ook een meesterlijk pianist is. Er werd een wondermooi Frans lied gebracht waarbij zus Elodie nog eens mocht uithalen. En meteen kende de avond het zoveelste hoogtepunt.


Jonathan Collin Sextet gezien op donderdag 18 januari in GC Felix Sohie in Hoeilaart

★★★★☆

Foto's © Michel Van Mullem


186 weergaven0 opmerkingen
bottom of page