top of page

Jazzfanaten werden verblijd met komst van Emiel Verneert en Co



HOEILAART- Voorbije donderdag waren Emiel Verneert en zijn kompanen op de afspraak bij Jazz met Pit in thuishaven Sohie. En daar lustten de toehoorders wel pap van.

'Het loslopend wild', zoals organisator Jan Lenaerts ze introduceerde, pakte uit met oorstrelende ballads en enkele stevigere nummers waarbij de trompet van Verneert de richting bleef bepalen of de toon voerde. En maar goed ook want Verneert (2002) raakte door de prille jaren heen met het instrument vergroeid. Hij kan er bovendien flink wat kanten mee uit. Hij stond er mee op het podium alsof hij zijn jongste zoon bij zich had. Emiel is de zoon van Filipe Verneert, organisator van B-Jazz Contest en uitgever van Jazz& Mo, enige jazzwetenschap is hem dus niet vreemd.


Puntgaaf

De jongeman demonstreerde onophoudelijk wat hij muzikaal en compositorisch verworven had. De appel valt niet ver van de boom. Verbazend is het hoe je in luttele jaren zo goed kan worden, zo muzikaal, zo puntgaaf en met zoveel inleving. Zelfs het lang uitgesponnen bisnummer klonk hemels; elke instrumentalist mocht uitpakken met het meegebrachte instrumentarium. Gezien zijn leeftijd mogen wij nog een hoop creatieve jazz van Emiel Verneert verwachten en daar kan niemand rouwig om zijn.


Jazz at Felix met Emiel Verneert Quartet, gezien en gehoord op donderdag 15 februari 2024 in GC Felix Sohie in Hoeilaart.

★★★☆☆

Foto's © Michel Van Mullem


Nu zondag volgt reeds een nieuw concert. Het wordt een aperitiefconcert om 11 uur met Fnussjen op de affiche. Warm aanbevolen overigens.

















71 weergaven0 opmerkingen
bottom of page