top of page

Intussen in en om het kasteelDRUIVENFESTIVAL – Kenmerkend en meebepalend voor het succes van het jaarlijkse Druivenfestival is de complete locatie. Het is letterlijk en figuurlijk een dorpsfeest waarop de tweedaagse rommelmarkt als rode draad fungeert en het Gemeenteplein met het park verbindt alsook de twee supermarkten die Hoeilaart rijk is. Het epicentrum moet zowat in het park liggen met het riante kasteel als centrale blikvanger.

In en omheen het kasteel verzamelden zich weer een hoop uiteenlopende activiteiten. Zo is de thema- en druivententoonstelling in de voormalige salons van het kasteel een traditionele eyecatcher. Door het Sleen/Nero-thema werd gekozen om er een Afrikaans tintje aan te geven. Tussen de camoeflagenetten de mooiste druiventrossen maar ook een aap aan de luster en verder een levensecht nijlpaard, struisvogel, reuzenschildpad,… kortom, een hele mini-zoo naast uiteraard beeldmateriaal uit het oeuvre van Sleen. Deze locatie past als expositieruimte het ene jaar al beter dan het andere. Komt uiteraard door het nadrukkelijke interieur. De binnenkoer van de kasteelhoeve deed dan weer dienst als kleine concertplaats met kaastaartenfestival. Die koer blijft een erg mooie en intieme plek en verdient een herwaardering. Overigens verdienen daarnaast ook het schitterende kasteel zelf en het Nerocafé veel meer aandacht als monument, trekpleister, bezienswaardigheid. Als je die plekken niet of weinig in de picture zet op zo’n evenement als het drukbezochte Druivenfestival, wanneer ga je dat dat wel doen? Misschien zou het ook leuk zijn om op termijn de site van het Groenendaalstation bij het festival te betrekken mits de nodige veiligheidsmiddelen opdat er niemand op de sporen sukkelt.


Barbecue

Tros Tunes traden er zaterdag op en het jazzensemble Matthias Van den Brande Trio op zondag en dat mocht in de communicatie misschien wat duidelijker uit de verf komen. Verderop het traditionele scoutsdorp dat ook dagenlang de regen moest trotseren al was het er druk als vanouds bij streekrock en ander fraais. De scouts mochten dan ook telkens als laatste het licht uit doen. De jaarlijkse barbecue -een onmisbaar scoutsmoment-kon er in openlucht doorgaan. Wat verderop de grote festivalwei en ook dit jaar daar de tweedehands fietsenmarkt wat in deze economisch barre tijden een erg welkom item voor velen kan zijn.


(Foto’s Michel Van Mullem)
80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page