top of page

Interrand wil sluikstorten op glasbolsites halt toeroepen
HOEILAART - Na metingen over verschillende maanden koos Interrand 15 glasbolsites uit waar het vaakst gesluikstort wordt, waarvan vijf in Hoeilaart. Deze worden tijdens de krokusvakantie proper gemaakt en bestickerd met bloemetjes en de slogan: ‘Ik ben opgefleurd, hou me netjes!’. Het paneel naast de glasbollen informeert de gebruikers op een ludieke manier dat er niets achtergelaten mag worden.

Dagelijks ruimt de sluikstortploeg van Interrand achtergelaten spullen op aan glasbollen. Soms zelfs tot tweemaal per dag. Per week wordt rond de glasbollen zeker 100 kilo afval opgeruimd. Deze actie kadert binnen een groter project om sluikstort tegen te gaan. Zo zal er naast sensibiliseren in de toekomst ook gehandhaafd worden. Sluikstorters die nog steeds de opzet van deze campagne niet begrijpen, zullen dat voelen in hun portemonnee. Gasboetes kunnen en zullen uitgeschreven worden voor het achterlaten van afval aan glasbollen. Je kan bovendien glasbolmeter of -peter worden.

'Bewoners naast glasbolsites worden geïnformeerd van de actie en worden opgeroepen om glasbolmeter of -peter te worden. Zij houden zo Interrand op de hoogte over de stand van zaken', klinkt het. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Marianne Verbraeken, afvalcoach van Interrand, op het nummer 0499 88 17 31. (Foto MVM)

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page