top of page

Infopanelen doen landbouwstiel uit de doeken op 82 boerderijenVLAAMS-BRABANT - Op 13 december overhandigde gedeputeerde Tom Dehaene de eerste educatieve landbouwpanelen aan de bedrijfsvoerders van het Hof te Berchemveld in Sint-Pieters-Leeuw (Foto).

Hebben koeien een pink? Waarom groeit witloof in het donker? Bestaat er een suikerklontjesplant? Op deze en andere vragen bieden educatieve panelen voortaan een antwoord. De Provinciale Landbouwkamer financiert 229 educatieve panelen voor 82 landbouwbedrijven.

'Het blijft een voortdurende opdracht van onze landbouwers om bezoekers te informeren over de activiteiten op hun bedrijven', zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor landbouw. 'Met een keuze uit 76 borden van Plattelandsklassen helpen we landbouwers met hun educatieve werk. 16 landbouwthema’s komen aan bod, van melk- tot vleesvee en van groententeelt tot akkerbouw.'


Bedrijfsbezoeken

​​Ze worden besproken met leerlingen bij hun bezoek aan Boeren met Klasse. Maar zijn ook ideaal tijdens bedrijfsbezoeken van verenigingen of vriendengroepen. De Provinciale Landbouwkamer financiert tot drie borden per landbouwbedrijf. De kostprijs van deze panelen bedraagt 20.000 euro. In totaal gingen 82 landbouwers in op onze oproep. Ze bestelden samen 229 panelen. De borden meten 70 x 100 cm of 90 x 120 cm en zijn door hun grootte makkelijk leesbaar.

13 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page