top of page

Hoeilaart, zijn druiven, zijn paarden, zijn Nero, zijn... hondenpoepHOEILAART - 'De Hoeilander is niet opgezet met hondenpoep op de stoep, dat is nog maar eens duidelijk', laat de druivengemeente weten. Of dat werkelijk zo is, valt evenwel te betwijfelen, immers zowat overal waar je loopt kunnen er van die vieze goedjes aan je zolen blijven kleven.

Neem nu het fraaie Ruusbroecpark. In de wei aldaar kan je geen stap zetten of je trapt in een hondendrol. Soms zie je er mensen in het malse gras neervleien en dan kan je je daarbij afvragen of dit dan wel echt zo'n fijn tijdsverdrijf is. Sommige hondeneigenaars blijven hardleers en houden totaal geen rekening met anderen! Ze blijven het normaal vinden om de drollen van hun hond te laten liggen. De reeds bestaande hondenweide ligt te ver weg (naast het containerpark) en is vooral aangewezen voor de sportieve recreatieve hondenbezitter die meer van plan is dan enkel de hond even uit te laten voor het toilet. Zou het niet aangewezen zijn om in het park (als het dan toch moet) een hondentoilet neer te poten?

'Laat de boodschap duidelijk zijn: wie met de hond gaat wandelen, moet altijd minstens één hondenpoepzakje op zak hebben om op te ruimen wat de hond dropt', klinkt het vanuit de gemeente. Al langer dan vandaag overigens.

43 weergaven0 opmerkingen
bottom of page