top of page

Hoeilaart verwelkomt treinreizigers in goor stationHOEILAART / GROENENDAAL -Of je het nu gelooft of niet, maar bovenstaande beeld is de allereerste inkijk die het mooie Hoeilaart te bieden heeft als je vanuit de hoofdstad naar de druivengemeente spoort en uitstapt in het station van Groenendaal. Fraai is inderdaad anders.

En wie informeert naar de oorzaak van dit alles krijgt steevast te horen dat het om een moeilijk en ingewikkeld dossier gaat door de vele betrokken instanties; de gemeente, het gewest, de NMBS, Infrabel, en ga zo maar door. Straks sleept deze onverkwikkelijke kwestie 20 jaar aan.

In het kader van de werken voor de uitbreiding van het Gewestelijk Expresnet (GEN) werden in 2006 grote werken uitgevoerd. Zo werd het beschermde wachthuisje enkele tientallen meters verplaatst om ruimte te maken voor een derde spoorlijn en een nieuw perron. Er waren ook plannen om het stationsgebouw te restaureren en een nieuwe bestemming te geven.


Onoogelijk

Maar zie, er beweegt qua restauratie of bestemming helemaal niets. Er zijn inmiddels wel vier sporen en er kwamen nieuwe perrons maar om en rond het stationsgebouw zelf oogt een en ander op zijn minst wansmakelijk. Er kwamen hekken en bewegwijzering maar voor het overige is het een onoogelijk oord vol straatmeubilair en lijkt De Lijn-opstapplaats er op een rommelmarkt. Al het fraaie groen, het schitterende kasteel met park en vijver, de wondermooie serristenhuizen ten spijt.... Hoeilaart verwelkomt zijn bezoekers vanuit de hoofdstad met voorhistorisch sanitair in een weinig smakelijk en uitnodigend decor. De eerste infrastructuurwerken dateren inmiddels van 2004. Het geheel zou tegen juni 2025 klaar zijn...


373 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page