top of page

Hoeilaart verliest talentrijk acteur alsook de man die Mijnheer Pheip onnavolgbaar gestalte gaf



OVERIJSE/HOEILAART - Afgelopen vrijdag werd in Uitvaarcentrum Coorevits in Overijse afscheid genomen van Philippe Van den Winckel (64), echtgenoot van voormalig Hoeilaarts schepen Els Uytterhoeven.

Van den Winckel overleed onverwacht op 20 april in Anderlecht. Velen zullen hem wellicht kennen als acteur en regisseur uit het Hoeilaartse amateurtoneel. Hij was ook een tijd voorzitter van de Koninklijke Toneelkring 'De Jonge Druivelaar'. Hij was daar het laatst aan de slag eind 2017 toen hij een hoofdrol kreeg in 'Mijn vrouw heet Maurice'. Daarna boterde het niet langer tussen hem en het gezelschap zodat hij uit de cast en het bestuur verdween. Philippe Van den Winckel maakte jarenlang deel uit van de groep die de figuren van Marc Sleen gestalte gaf. Indrukwekkend was hun intrede op de uitvaart van Sleen in hun desbetreffende outfit. Van den Winckel kroop daarbij steeds in de huid van Mijnheer Pheip met de steeds herkenbare snor en vaak aan de zijde van Mevrouw Pheip (Sylvia Brinkhof).







Wafelenbak

Na de uitvaart van Marc Sleen in 2016 werd een heugelijke wafelenbak op poten gezet waaraan ook ondermeer Urbanus te gast was. De lekker geurende activiteit werd jaarlijks hernomen telkens onder een Sleen-thema. Zo zagen we Mijnheer Pheip in 2018 opduiken in safari-outfit bij een levensechte Land Rover. Van den Winckel draaide voorts zijn hand niet om voor een of andere rol of regie bij tal van evenementen. Zo leidde hij in het kasteel/gemeentehuis ooit een levensechte gemeenteraad met diezelfde personages. We vonden hem overigens ook terug op een innig kiekje uit 2008, een familieportret voorstellend, ter gelegenheid van 150 jaar Hoeilaarts kasteel en hij speelde en was co-regisseur bij 'Felix, de musical'. Al bij al is dit alles maar een greep uit de rijkgevulde theaterloopbaan van Van den Winckel. Veel te vroeg overleden en intussen erg gemist door velen.


Foto's (zo goed als allemaal van) © Michel Van Mullem















167 weergaven0 opmerkingen
bottom of page