top of page

Hoeilaart opnieuw 'Diervriendelijke gemeente'HOEILAART - De provincie Vlaams-Brabant stimuleert lokale besturen om een diervriendelijk beleid te voeren. Gemeenten die zich inzetten voor dierenwelzijn krijgen het label ‘diervriendelijke gemeente’. Dat label mag de druivengemeente ook in 2024 behouden.

Daarmee engageren gemeenten zich om 14 actiepunten waar te maken, zoals de aanstelling van een schepen voor dierenwelzijn, het voorzien van uitlaatplaatsen voor honden, het voeren van een zwerfkattenbeleid en de samenwerking met een erkend asiel. Het label dient als uithangbord voor de inwoners om de gemeentelijke inzet voor dieren kenbaar te maken. Ook in 2024 mag Hoeilaart het label behouden. De wijdverspreide drollen van de viervoeters moet je er maar weer bij nemen alsook het feit dat ze vaak zomaar losgelaten worden in bos en park.


Hondenras

Nog meegeven dat Vlaams-Brabant momenteel 47 diervriendelijke gemeenten telt: Aarschot, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Galmaarden, Geetbets, Glabbeek, Gooik, Grimbergen, Halle, Herent, Herne, Hoegaarden, Hoeilaart, Holsbeek, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Lennik, Leuven, Liedekerke, Londerzeel, Lubbeek, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Oud-Heverlee, Pepingen, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren, Tienen, Tremelo, Zemst en Zoutleeuw. In onze regio gaat het dus enkel om Hoeilaart en Tervuren. Wellicht ook omdat in de eerste gemeente het grootste hondentijdschrift huist en bij het tweede geval naar het betrokken hondenras kan worden verwezen.30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page