top of page

Hoeilaart opent op kousenvoeten nieuwe riante gymzaal voor de Gympies alsook bovenlokale gebruikersHOEILAART - Op de sport- en jeugdsite Koldam werd deze morgen de nieuwe gymzaal onder grote belangstelling geopend met turndemonstraties, een lenige Avarage Rob en een feestelijke receptie. Drie sportschepenen trokken de afgelopen jaren mee aan de kar van het project. Dat waren achtereenvolgens Sylvie Gahy (Pro Hoeilaart), Eva De Bleekere (Team 1560) en huidig schepen Joy Sergeys (Team 1560).

Het resultaat mag gezien worden. De hal beschikt over een professionele accomodatie om op een optimale wijze de gymsport te kunnen beoefenen en is daardoor zowaar uniek in de regio. Voor het gebouw en het materiaal werd uiteindelijk 1,2 miljoen euro neergeteld. 'Aanvankelijk was niet elke fractie in de Hoeilaartse gemeenteraad gewonnen voor het plan en werd in twijfel getrokken of dit wel een zinvolle investering was', zei burgemeester Tim Vandenput (Team 1560). 'Ik ben echter blij dat dit vandaag anders is en inmiddels unaniem gedragen wordt door de vertegenwoordigers van de Hoeilaartse bevolking'. Het project kreeg ook meer en meer aanhang toen bekend werd dat de gymzaal ook een bovenlokale functie kreeg. Meerdere gebruikers kunnen er terecht al blijft de turnvereniging de Gympies met zijn 600 leden de belangrijkse gebruiker. Voorts kwam Vlaanderen met subsidies over de brug al bleef de gemeente/AGB de grootste geldschieter.


Sportbehoeftestudie

De hal kwam er niet zomaar. Het idee ontstond nadat meer dan een decennium geleden een sportbehoeftestudie werd opgestart. De aanloop naar de invulling van de nieuwe algehele sportsite was geen klein bier. Het spreekt vanzelf dat elke vroegere gebruiker maar al te graag uitbreiding zag van zijn eigen infrastructuur. De koek moest omzchtig worden aangesneden en verdeeld. Zo waren de Gympies vragende partij voor een eigen gymhal en daar is een hoop overleg aan voorafgegaan. Wijlen Paul van Rompu, gedurende 30 jaar bezieler en financieel beheerder van de turnvereniging, was daarbij een van de voornaamste trekkers. Sportschepen Joy Sergeys heeft gedurende de afgelopen drie jaar alle zeilen bijgezet voor het welslagen van dit bijzondere sportproject.

'Heel veel turnverenigingen zouden een jaloerse blik kunnen werpen op de geweldige sportaccommodatie die we vandaag officieel in gebruik nemen. Het is dan ook meer dan de moeite waard om deze hal met de nodige luister te openen samen met het gemeentebestuur, de bestuursleden, de trainers, de ouders en de geïnteresserden', zei Gympies-voorzitter Patrick Demaerschalk in zijn gelegenheidspeech. 'Deze club is tot een vaste waarde in Hoeilaart uitgegroeid maar ook verder in de Druivenstreek. Met 600 leden zijn wij de grootste Hoeilaartse sportvereniging en het is dan ook niet verwonderlijk dat net als voor het voetbal als het tennis ook het turnen de verzuchting had en de droom om te kunnen beschikken over een goed uitgeruste turnhal'.


Average Rob

Voorts bracht Demaerschalk hulde aan Paul van Rompu wiens weduwe en dochter de opening bijwoonden.

Special guest was niemand minder dan Average Rob die gezwind mee turnde met de Gympies tijdens de uur durende demonstratie. Hij oogde ietwat stram na het zoveelste optreden daags voordien al vonden we zijn handenstand best te pruimen. Zelfs op de balk zagen we de nodige evenwichtigheid. Ook al was dit een thuismatch voor hem, zijn sympathieke inzet kon op heel veel bijval rekenen. Ook kersvers Druivenambassadeur Rani Van Sever werd warm ontvangen en bezorgde het evenement de nodige luister.


(FOTO'S © MICHEL VAN MULLEM)408 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page