top of page

Hoeilaart is met vijf AED-toestellen hartveilige gemeenteHOEILAART - Sinds 2014 draagt Hoeilaart het label ‘Hartveilige Gemeente’ en engageert zich om meer mensen met een automatische externe defibrillator (AED) te leren omgaan.

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Iedereen mag het toestel gebruiken en het is volkomen veilig. Het toestel begeleidt je bij de reanimatie en geeft enkel een stroomstoot als dat nodig is. Door op openbare plaatsen AED’s te plaatsen en er zoveel mogelijk mensen mee te leren omgaan, kunnen vele mensenlevens gered worden. Wil je graag leren reanimeren? Bezoek dan zeker de website van het Rode Kruis om alle opleidingen, waaronder reanimeren en defibrilleren, te raadplegen. Je vindt er ook educatief materiaal terug zoals filmpjes, tips, affiches en boeken.


AED-toestellen in Hoeilaart

Gemeente Hoeilaart heeft vijf in haar beheer in en rond openbare gebouwen: aan SJC Koldam, aan het GC Felix Sohie, aan het gemeentehuis en op de woonzorgsite Den Dumberg. Het toestel aan ERCH wordt na de heropbouw van de kantine teruggehangen. Verder hangen er AED-toestellen bij HTC ISCA, aan het Bosmuseum en in de handelszaak Mariflor. Het zijn plaatsen die drukbezocht zijn en/of waar het risico op hartstilstand het grootst is.


Foto's © Michel Van Mullem
24 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page