top of page

Het gat in de markt...
HOEILAART - Het was al een poos aan de gang maar pas nu krijg je uitzicht op de omvang van de afbraakwerken op het Hoeilaartse Gemeenteplein tussen de apotheek en het friethuis.

Zoals werd afgesproken komt er beneden nieuwe horeca terwijl boven appartementen zullen aangeboden worden. Het duurde wel even tussen het definitieve sluiten van de panden en de sloop ervan. Wetgeving en regels zorgen vaak voor ellenlange vertraging en als daar dan nog eens covid bij te pas komt, ligt het helemaal stil. Zeg dus niet te gauw dat het de eigenaar is die alles op de lange baan schuift. Je hoort soms wel eens heel andere verhalen waarover we het hier nu niet willen hebben. In ieder geval biedt 'het gat' voor welbepaalde tijd enig perspectief. Letterlijk en figuurlijk. Een ding staat vast: het Gemeenteplein zal er wellicht weer fraaier door worden. Dat hopen we toch. Ons is alvast gezegd dat de nieuwbouw in dezelfde geest zal opgetrokken worden. We kijken er alvast naar uit. Ook naar de nieuwe horeca.


FOTO'S Michel Van Mullem


612 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Stefaan Bockstal
Stefaan Bockstal
Mar 26, 2023

In het Ruimtelijk Uitvoeringsplan van de Kern werd de rechtse rijwoning als 'Beeldbepalend gebouw' aangeduid.

In de voorschriften van het RUP staat: "Dit impliceert minimaal voor de voorgevel het BEHOUD van gabarit, gevelopbouw en dakprofiel"

De gemeente volgt zijn eigen reglementering niet!

Like

Peter Vramby
Peter Vramby
Mar 24, 2023

De duiven zijn niet zo tevreden. Ze moeten nu op zoek naar een nieuwe woonst.

Like
bottom of page