top of page

'Heel Hoeilaart' duidt Patrick Demaerschalk opnieuw aan als lijsttrekker




HOEILAART - De vroegere CD&V -Hoeilaart, nu Heel Hoeilaart gaat met oudgediende Patrick Demaerschalk als aanvoerder naar de kiezer in oktober. 'Ik geloof dat Heel Hoeilaart een nieuw elan kan geven aan de dorpspolitiek', zegt Demaerschalk 'Heel Hoeilaart is de enige partij die de afgelopen zes jaar niet in de meerderheid zat. We geloven dus in een nieuw verhaal'.

Of dat gaat lukken in de nabijheid van 'eeuwig' stemmenkanon en huidig burgemeester Vandenput (Team 1560) is nog maar de vraag. 'We kunnen bouwen aan een nieuwe beweging en daar zijn we sinds een aantal maanden ook al aan begonnen', aldus de nieuwe lijsttrekker. 'Daar wil ik graag mee verder, met een goed team en met goede ideeën. Ik ben ervan overtuigd dat er heel wat talent zit in ons team en ben dan ook verheugd om de nieuwe krachten die ons vervoegd hebben waaronder ook een aantal jongeren, mee op sleeptouw te nemen. Heel Hoeilaart heeft de ambitie om in de volgende legislatuur mee hun stempel te drukken op het beleid en deel uit te maken van het schepencollege. Door voor Patrick Demaerschalk te kiezen als lijsttrekker zet Heel Hoeilaart volop in op ervaring en betrouwbaarheid. Zoveel is zeker. De man was 12 jaar schepen voor CVP/CD&V en hij is intussen al 31 jaar gemeenteraadslid. 'Gedurende al die tijd heeft Patrick heel wat uitgebouwd en met heel wat mensen samengewerkt zowel binnen als buiten de politiek', aldus Heel Hoeilaart. Beroepshalve was Demaerschalk gedurende 30 jaar commercieel directeur bij American Express waar hij verschillende teams heeft geleid. Daarnaast voerde hij succesvol talrijke onderhandelingen met de directie van de grootste bedrijven in België en Luxemburg. 'Al deze ervaringen samen maken Patrick voor Heel Hoeilaart de juiste man op de juiste plaats', klinkt het.


Turnclub

Demaerschalk is een rasechte Doender, woont al van kindsbeen af in Hoeilaart en bouwde er samen met wijlen zijn echtgenote een warme thuis uit voor zijn twee, inmiddels, volwassen zonen. 'Patrick leeft voor Heel Hoeilaart en Hoeilaart leeft in hem. Zo is hij lid van verschillende Hoeilaartse verenigingen en is hij nog steeds voorzitter van turnclub de Gympies. De laatste 4 verkiezingen (2018, 2012, 2006, 2000) behaalde Patrick steeds de top 4 van de meeste voorkeurstemmen van alle kandidaten in Hoeilaart', klinkt het. 'De komende maanden zullen in het teken staan van de verkiezingscampagne. Ik wil er zijn voor alle inwoners van Hoeilaart. Ik wil een luisterend oor bieden', aldus de lijsttrekker. 'Begrijpen wat de bezorgdheden zijn en samen met Heel Hoeilaart timmeren aan de oplossingen. Ook na de verkiezingen kies ik ervoor om die oplossingen mee vorm te geven door een stem te zijn in de gemeenteraad en hopelijk deel te nemen aan het bestuur'.


Foto © Michel Van Mullem

174 weergaven0 opmerkingen
bottom of page