top of page

Gymhal bijna onder dak op sportsite; een turndroom wordt werkelijkheidHOEILAART - Op de sportsite van Hoeilaart verrijst stilaan maar zeker een nieuwe turnhal. De werken zijn intussen zo gevorderd dat je een idee van het volume krijgt. Het is de bedoeling dat ze dit jaar nog in gebruik wordt genomen. En meteen zal Hoeilaart over nog meer sportinfrastructuur beschikken, zowaar uniek in de regio.

Een gymzaal stond aanvankelijk niet op de plannen van de nieuwe site want de nodige euro's ontbraken. Tot grote vreugde van de Hoeilaartse turnclub De Gympies bekwam het project een stevige financiële onderbouw alsook de nodige subsidies en zo komt het dat enkele jaren later de bouw van de hal werd ingezet.

De turnhal bevindt zich vlak naast de gerenoveerde sporthal. Ze is hoger dan de sporthal zodat het dak ervan langs een zijde op dat van de sporthal rust. Inkijk is er nauwelijks al zou je vanuit de sportbar de turners toch aan het werk kunnen zien. En net als bij het Begijntjesbad in Overijse het geval is, zal deze hal ook door turnverenigingen van buiten Hoeilaart gebruikt kunnen worden. Uiteindelijk telde Hoeilaart 1,2 miljoen euro voor de hal neer. Er zou daarenboven 200.000 euro aan subsidies worden binnengerijfd.


(Foto's Michel Van Mullem)


162 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page