top of page

GROS-Hoeilaart met 750 euro over de brug voor noodhulp Dokters van de WereldHOEILAART - De gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking van Hoeilaart heeft eind juli een bedrag van 750 euro overgemaakt aan Dokters van de Wereld. Deze Brusselse ngo verleent bij het Klein Kasteeltje in de hoofdstad noodhulp aan burgers voor wie geen opvang is geregeld tenzij ze een juridische procedure tegen de staat aanspannen en de rechter de overheid daarna wijst op haar zorgplicht.

Het aanvragen van asiel, een elementair recht dat elke wereldburger toekomt, wordt door de regering van ons land bemoeilijkt met als reden dat er onvoldoende opvangcapaciteit is. Maar die registratiecapaciteit heeft de regering niet uitgebreid.

'Ter plaatse doen zich in Brussel schrijnende situaties voor. Pas sinds de hittegolf van vorige week biedt de overheid de wachtenden op straat stromend water aan. Maar geen bed, bad, voedsel en bescherming', klinkt het.

Dokters van de Wereld biedt medische en sociale hulp aan aan de mensen die in ons land bescherming zoeken. 'Het zijn vooral mannen maar ook soms kinderen die op straat moeten slapen en dag na dag horen dat ze geen aanspraak mogen maken op hun wettelijke rechten. De afgelopen dagen was het kantoor van de asieldienst van de overheid enkele dagen achtereen gesloten waardoor helemaal niemand zich kon aanmelden', aldus GROS-Hoeilaart.

18 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page