top of page

Groen+ : 'Wij willen een bruisend handelscentrum, geen baanwinkels'TERVUREN - Groen+ Tervuren reageert ontgoocheld op de beslissing van het college van burgemeester en schepenen om een omgevingsvergunning te verlenen voor een wegrestaurant langs de Leuvensesteenweg.

'We verwijzen naar een eerdere weigering door de gemeente in 2020, een negatief advies van de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (GECORO), een petitie met 2300 handtekeningen en meer dan 200 formele bezwaren. Groen+ is niet akkoord en stemde tegen het verlenen van deze vergunning', klinkt het.

GROEN + wil de handelskern van Tervuren en deelgemeenten versterken en baanwinkels vermijden. 'Een grote fastfoodketen zoals McDonald langs een gewestweg is contraproductief voor een levendige handelskern. Klanten die op zoek zijn naar een snelle hap, gaan vandaag langs bij een lokale frituur of ander restaurant in de centra van onze gemeente', laat de partij weten. 'Klanten die er een gezinsuitstap van maken – want laat ons eerlijk zijn, voor kinderen is McDonald’s erg aantrekkelijk – kiezen vandaag voor een frituur of pizzeria en combineren dat misschien zelfs met een ijsje of een bezoek aan de speeltuin. McDonald’s haalt deze klanten weg uit het centrum'.


Leegstand

'En waarom zou het bij McDonald’s blijven?', vragen de Groenen zich af. 'Wat houdt een andere fastfoodketen of andere, nieuwe baanwinkels tegen om zich ook te vestigen langs de N3? 'Dat is de vrije markt!' zouden de tegenstanders zeggen. Kom dan achteraf niet klagen als het centrum van Tervuren steeds meer leegstand kent. Het is de taak van de overheid om een duidelijk kader te scheppen waarbinnen ondernemers kunnen handelen. Ons voorstel is om baanwinkels te weren van de Leuvensesteenweg (N3). Dat voorstel hebben we al vier jaar geleden gedaan. Het stond zelfs al in ons verkiezingsprogramma van 2018'. Of het McDonald-filiaal er meteen nu echt komt, is nog niet gezegd. Menige tegenstand zal zich blijven roeren. Zeker is dat deze hamburgerstory alvast veel inkt heeft doen vloeien.


(foto's Michel Van Mullem)58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page