top of page

Grens Tervuren/Wezembeek-Oppem ruimt baan voor HoppinpuntTERVUREN - Al een flinke tijd wordt gewerkt nabij het Afrikamuseum en de terminus van tram 44 naar Brussel. Het gaat om het grootste Hoppinpunt, Tramterminus 44 genaamd, van de Vlaamse Rand. De huidige parkeerplaats wordt er uitgebreid tot 286 plaatsen, en er komen onder meer een overdekte fietsenstalling en laadpalen voor elektrische wagens.

Bedoeling was om vanaf het najaar 2022 aan Tramterminus Lijn 44 vlot en eenvoudig verschillende te combineren. vervoersmiddelen. Het werd wachten tot eind mei 2023 want zonet werd dat zogennaamde Hoppinpunt ingehuldigd.


Overstap

Verspreid rond de Ring worden heel wat Hoppinpunten aangelegd. Het zijn plekken waar je makkelijk van het ene op het andere vervoersmiddel overstapt. Handig, want door vervoersmiddelen te combineren raak je makkelijker op je bestemming. Op deze manier biedt men weggebruikers een waardig alternatief voor de auto en vermindert men stap voor stap het aantal auto’s op de Ring. De aanleg van Hoppinpunt Tramterminus 44 kadert in deze ambitie. Aan dit Hoppinpunt kunnen 286 wagens parkeren, zowel voor bezoekers van het AfricaMuseum als reizigers die hier van vervoermiddel wisselen. Een 300-tal fietsers vinden hier fietskluizen, een collectief afsluitbare fietsenstalling en een gewone overdekte fietsenstalling.


Fietssnelweg

Een fietsherstelpunt helpt je met kleine problemen aan je fiets. Je reis van bij het Hoppinpunt verderzetten kan met de tram, de bus of de deelfiets. Hoe je bij dit Hoppinpunt raakt? Met tramlijn 44 en met bussen 317, 558 en 830. Op termijn zorgt de nabijgelegen fietssnelweg F29 voor een extra vlotte en veilige fietsverbinding tussen Brussel en Tervuren. In de toekomst gaat men de F29 doortrekken richting Leuven. Voor dit project krijgt de Vlaamse overheid financiële steun van de Regie der Gebouwen, de vastgoedbeheerder van de federale staat, en EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De steun van het EFRO bedraagt 597 373 euro.


30 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 commentaire


Geen word over eindpunt van tram 39 gelegen op min dan 2km van daar !!

J'aime
bottom of page