top of page

Glas naast glasbol deponeren wordt beboetHOEILAART - Ook al zit de glasbol helemaal vol, toch is het niet de bedoeling dat je flessen en ander glas zomaar bij zo'n glasbol dropt. Interrand kan je vertellen waar je andere glasbollen kan vinden.

Bijgaande foto's maakten we onlangs nabij het station van Hoeilaart. Ze tonen een overvolle glasbol met een hoop flessen er om heen. En dat is niet de bedoeling. Is een glasbol vol? Neem je flessen en bokalen dan weer mee. Via de gratis Recycle-app kan je vlot andere glasbollen in de buurt vinden. Flessen en bokalen (of ander afval) bij de glasbol achterlaten is immers een vorm van sluikstort. En daar wordt op gecontroleerd én beboet.

Alle glasbollen worden trouwens regelmatig geledigd. Is er toch eentje sneller vol dan voorzien, dan kan je dit melden aan Marianne Vervraeken, afvalcoach van Interrand, op het nummer 0499 88 17 31.

De glasbollen werden tijdens de voorbije krokusvakantie proper gemaakt en bestickerd met bloemetjes en de slogan: ‘Ik ben opgefleurd, hou me netjes!’. Het paneel naast de glasbollen informeert de gebruikers op een ludieke manier dat er niets achtergelaten mag worden.
15 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page