top of page

Gemeentelijke loods heeft nu ook zonnepanelenHOEILAART - De gemeente wil de klimaatdoelstellingen realiseren en daarbij is de overstap naar hernieuwbare energie noodzakelijk, daar zijn ze ook in HOeilaart van overtuigd. Na het GC Felix Sohie en het SJC Koldam kreeg nu ook de gemeentelijke loods een reeks zonnepanelen.

Daartoe werkten Hoeilaart en Energiecoöperatie Druifkracht samen om met zonne-energie 'de meest groene gemeente in Vlaanderen nog groener te maken'. De panelen werden verticaal geplaatst. De voordelen daarvan zijn dat je een hogere opbrengst verkrijgt als de zon laag staat in de wintermaanden. De montagematerialen zijn daarenboven lager en er is geen uitstel nodig als het dak aan vernieuwing toe is of het gewicht van de panelen niet kan dragen.


CO2-uitstoot

Druifkracht is een burgercoöperatie die de CO2-uitstoot in en rond de Druivenstreek wil helpen terugdringen. De coöperatieve financiert zonnepanelen met geld van burgers uit de Druivenstreek en neemt het volledige installatieproces en de exploitatie en het onderhoud van de panelen op zich. Na 10, 15 of 20 jaar wordt de volledige installatie tegen een symbolisch bedrag aangeboden aan de eigenaar van het gebouw, die er dan naar verwachting nog 10 tot 15 jaar gebruik van kan maken.


Foto's © Michel Van Mullem

42 weergaven0 opmerkingen
bottom of page