top of page

Gele doos met cruciale personalia voor elke 65-plusserHOEILAART - Vanaf heden kan elke 65-plusser in Hoeilaart gratis een gele doos ophalen. Dat is een herkenbare bewaardoos voor medische, persoons- en contactgegevens die je opbergt in de koelkast. Zo vinden de hulpdiensten sneller cruciale informatie terug bij noodgevallen of vermissingen. En dat kan levens redden.

Je kan zo'n gratis doos ophalen in de bibliotheek van Hoeilaart. En lukt dat niet, dan levert de dienst Welzijn (gsm 0492 13 49 03) jouw gele doos wel aan huis. ‘De gele doos is een herkenbare gele bewaardoos voor cruciale persoons-, contact-, en medische gegevens', luidt het. 'Ze moet in de koelkastdeur bewaard worden omdat dit een gemakkelijk vindbare plaats is voor hulpdiensten. Wanneer ouderen in nood verkeren of vermist blijken, vinden diensten als brandweer, hulpverleners en politie sneller de nodige informatie'.

De gemeenten Hoeilaart en Overijse willen met de gele doos bijdragen tot het gezond ouder worden. De doos is bestemd voor alle zelfstandig wonende burgers, ouder dan 65 jaar en is gratis af te halen door de doelgroep (mensen ouder dan 65 jaar en chronisch zieken), of door hun familie, vrienden of mantelzorgers. In de doos zitten je persoons- of contactgegevens, medische gegevens, vermissingfiche en een sticker om op de binnenkant van de deur te bevestigen

Meer info?

Dienst Welzijn 0492 13 49 03

welzijn@hoeilaart.be

46 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page