top of page

Gedeputeerde Coppens: 'Tijdens Druiventro(t)s staat beleving bij de serristen centraal'


BERTEM / HOEILAART / HULDENBERG / OVERIJSE/ TERVUREN - Een en ander werd gisteren voorgesteld door de Vlaams-Brabantse gedeputeerde Gunther Coppens (foto) (N-VA) gedeputeerde voor toerisme, in Duisburg op het serrebedrijf van Michel Dekerk naar aanleiding van de eerste druivenknip en tevens seizoenstart van de toeristische campagne Druiventro(t)s.

'Tijdens Druiventro(t)s staat beleving bij de serristen centraal', zei Gunther Coppens, . 'Er is niets heerlijker dan het authentieke persoonlijke contact en het proeven van tafeldruiven bij onze gastvrije serristen. Bovendien is de tafeldruif een gezond product dat heel veel mensen kan aanspreken'.


Fietshangers

Fietsers ontvangen bij de toeristische diensten en de logies fietshangers. Deze leiden hen over de drie thematische fietsrouten en bieden ook de mogelijkheid om een eigen route uit te stippelen. Deelnemers aan Druiventro(t)s maken kans op één van de twintig manden streekproducten of het Glamping-‘Druiventrots’ verwenarrangement. 'We investeren in wegwijzers die de deelnemers vanop het fietsroutenetwerk naar de serristen moeten leiden. Want de serristen zijn niet meer of niet minder dan de ambassadeurs van de streek”, zegt Coppens.

'We hopen met ‘Druiventro(t)s’ de nodige impulsen te geven aan de lokale economie. Samen met Toerisme Vlaams-Brabant werkten we nauw samen met logiesuitbaters, fietscafés, serristen en verkooppunten van streekproducten. We zijn dan ook blij om aan Loïc Van Impe, TV-kok, de eerste tafeldruiven van het seizoen te mogen overhandigen', besloot Sofie Lombaert, schepen voor toerisme van de gemeente Tervuren.

26 weergaven0 opmerkingen
bottom of page