top of page

Gaat Doendersbudget naar vredesplek, ligbanken of streetart?HOEILAART – Na een oproep werden 17 voorstellen ingediend waarvan uiteindelijk 7 weerhouden. We hebben het over het Doenderbudget ofte 25.000 euro die de gemeente straks wil wegschenken in het kader van burgerparticipatie.

'Op vlak van burgerparticipatie heeft de gemeente in het meerjarenplan 20-25 onder meer 25.000 euro voorzien waarover de burgers zelf mogen beslissen hoe dit besteed wordt. Alle Hoeilanders kregen de kans om ideeën -waar heel Hoeilaart beter van wordt-, voor te leggen. Welk project mag volgens jou uitgevoerd worden?', klinkt de slotvraag.


Publiekspoll

'Van de 17 voorstellen, werden er door een jury 7 weerhouden die voldoen aan de voorwaarden van het reglement. Jij kan nu op het project waar je het meest in gelooft stemmen via de Hoeilaart-app. De publiekspoll op de app loopt tot en met vrijdag 16 september 2022. Wie liever op papier zijn of haar stem uitbrengt, kan dat tijdens het Druivenfestival doen in het GC Felix Sohie. Daar worden papieren stemformulieren ter beschikking gesteld. Dubbel stemmen heeft geen zin, want elke stem wordt gecontroleerd! Na afloop worden alle resultaten opgeteld', laat de gemeente weten.

Bij nader inzien gaat het concreet om ligbanken op leuke plekken, oude foto's op cabines van nutsvoorzieningen, een mobiele overkapping plus bank en tafel aan het parkpaviljoen, een begeesterende vredesplek, een gemeenschapspark op Tentrappen, streetart of een feestelijke afsluiter van het Nero/Sleen jubileumjaar. Hieruit kunnen de Hoeilanders hun keuze maken. 'De projecten met de meeste stemmen zullen -in functie van hun geraamde kost- in samenwerking met de indieners uitgevoerd worden.


Adviesraden

Het budget van 25.000 euro kan verdeeld worden over meerdere projecten', vertelt het reglement nog. De jury van de préselectie was samengesteld uit mensen afgevaardigd door de adviesraden en aangevuld met medewerkers van de gemeente namelijk Afdeling Ruimte (Stedenbouw en Technische Dienst) en Afdeling Vrije Tijd.


55 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page