top of page

Foodtruckfestival werd gesmaakt met uitzondering van het betalingssysteemOVERIJSE - Het voorbije weekend kon je aan de voet van De Vuurmolen gezellig tafelen met vrienden, familie of collega's. De gemeente had immers een foodtruckfestivalbedrijf ingehuurd. Zo'n commercieel bedrijf schudt voor jou alles uit de mouw voor wat bij zo'n keukenfestival komt kijken. Het lijkt dan of je drie dagen in Plopsaland, aan zee of in een feestend Kempendorp bent. Over het betalingssysteem ontstond enig ongenoegen.

Het festival wordt als 'gratis' aangekondigd. Klinkt aanlokkelijk maar dat duidt enkel op de toegang van het terrein en enkele kinderspeeltuigen plus springkasteel. Tot daar oogde het veelbelovend voor velen maar toen nogal wat bezoekers hoorden dat je er niet cash kon betalen noch met een bankkaart was de lol er gauw af. Foodtruckbezoekers ventileerden hun ongenoegen over dit systeem en vroegen zich op sociale media af of dit wel mocht. 'Cash euro's en bankkaarten zijn wettelijke betaalmiddelen en verplicht betalen via een app is een aanfluiting voor de privacy', klonk het vaak. 'En of de burgemeester hier eigenlijk weet van had en hoe het kan dat dit groen licht kreeg'. Bezoekers keerden meteen het festival de rug toe. 'We gingen dan maar eten in Den Blank en kochten daarna een ijsje bij Nice', liet iemand zich ontvallen.


Groener

De organisator communiceerde over het systeem 'Naast ons volledig cashless betalingssysteem (voor elke 10 betalingen planten we een boom), maken we onze wereld nog wat groener door gebruik te maken van herbruikbare bekers. Download de app. En na je eerste betaling met Bonsai op een van onze foodtruckfestivals, ontvang je €3 cashback. Voor elke 10 betalingen planten we in samenwerking met bonsai een boom. Betaal gemakkelijk bij je favoriete foodtruck! Lukt het niet? Op elk festival is er een bonsai team ter plaatse om jou verder te helpen!'

Al bij al leken er toch een hoop mensen met het wat ingewikkelde systeem weg te zijn. En die lieten de heerlijke schotels niet aan hun neus voorbij gaan. Voor senioren was het wellicht allemaal niet zo vanzelfsprekend maar ook jan met of zonder pet zal toch liever zijn euro's op tafel leggen of hoogstens een bankkaart bovenhalen.

Het Foodtruckfestival bracht al bij al voor de nodige animo op het anders zo stille plein terwijl de vijver en dito bloemen en planten voor een enig decor zorgden. Voor het overige was het geheel keurig en afgelikt. Alsof er plots opnamen voor een TV-commercial zouden plaatsgrijpen en de figuranten netjes aan tafels en stoeltjes werden verwacht.


148 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page