top of page

Fietspad richting Jezus-Eik verdwenen

Bijgewerkt op: 5 jun. 2022HOEILAART/OVERIJSE - Net als in het Brussels Gewest valt in onze regio de slijtage van de fietspaden meer en meer op. Gemarkeerde fietspaden zijn nochthans van groot belang voor alle weggebruikers en vooral daar waar oorspronkelijk geen fietspaden waren voorzien.

Enkele weken geleden streek een firma voor wegmarkering in de Hoeilaartse straten neer. Her en der werden parkeervakken herschilderd maar echt grondig werd deze klus helaas niet aangepakt als het om andere signalisatie ging. Wie richting Jezus-Eik moet, zal al gemerkt hebben dat de witte markering zo goed als verdwenen is. En ook de roodkleurige fietsstroken zijn er niet meer. Enkel nog parkeerverbod via gele verf op de stoeprand bleef bewaard. Een efficiënte markering bevordert de veiligheid, geeft de weggebruikers een beter zicht over de rijweg. De Overijsesteenweg is daarenboven een drukke doorgangsweg met vaak erg zwaar verkeer. Je daar tussen begeven vraagt een hoop behendigheid.

Vreemd is ook dat het spul voor wegmarkering zo gauw slijtage vertoont. In het Brussels Gewest gaan ze alvast uitkijken naar andere producten.

71 weergaven0 opmerkingen
bottom of page