top of page

Fietsendieven vaak actief aan station Groenendaal. Gemeente snelt ter hulp.


(Foto Michel Van Mullem)

HOEILAART - Eindelijk goed nieuws voor alle fietsers die elke dag hun tweewieler aan Groenen daal achterlaten om daarna te trein te nemen. Om de haverklap werden om en rond het station fietsen gestolen want de gelegenheid maakt de dief... Er is daar nul toezicht noch sociale bewaking en dat is natuurlijk vragen om miserie. Maar zie... na de zoveelste diefstal wordt het aloude wachthuis er omgetoverd tot afgesloten fietsstalling.

'Slechte verrassing voor mij, gisteravond (4/05) toen ik uit de trein stapte, mijn fiets (KTM-elektrische) werd in Groenendaal station gestolen. Als iemand ooit iets heeft gezien of gehoord, laat je het me dan weten aub ? Als iemand ooit weet wat we in deze gevallen kunnen doen, ik ben geïnteresseerd (deze fiets was gloednieuw ) Eindelijk, Als iemand een elektrische fiets, die lijkt op die op de foto, in de omgeving te koop merkt, kun hij me dat dan laten weten aub ? Kan er iets worden gedaan om aan deze dagelijkse wantoestanden te verhelpen aub. Plaatsen van camera's, beveiligde fietsbox zoals in Ottignies... ik zeg maar wat. Als het ons menens is om de zachte mobiliteit te promoten scoort het beveiligen van de fietsparking aan dit station hoog op het prioriteitenlijstje', klinkt de noodroep van ee n slachtoffer vandaag.

En zie, de roep raakte niet in dovemansoren. Pieter Muyldermans (PRO Hoeilaart)schepen van Mobiliteit reageerde meteen op het euvel... 'Regelmatig worden er fietsen gestolen aan Groenendaal en dat is, naast een dure zaak, ook helemaal niet prettig. Het is absoluut nodig om je fiets veilig te kunnen stallen en hem daarna ook terug te vinden op dezelfde plaats als we iedereen willen overtuigen om zoveel mogelijk de fiets en openbaar vervoer te gebruiken. Daarom hebben we reeds fietsboxen geplaatst aan het station. De plaatsen raken echter vol. Daarom heb ik gisteren met NMBS afgesproken dat we, in afwachting van nieuwe (fiets-)parking voor het station, het oude wachthuis (foto) op het perron zullen ombouwen tot afgesloten fietsstalling. De toegang van het wachthuis staat ook in het zicht van een camera op het perron. Zo hopen we de pendelende fietser zo goed mogelijk te ondersteunen'.

59 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page