top of page

Fietsbrug op fietssnelweg in Bierbeek geplaatstVLAAMS-BRABANT/BIERBEEK - Gisteren werd de fietsbrug over de Bierbeekstraat, ter hoogte van de Rijsmortelstraat, in Bierbeek geplaatst. De fietsbrug is een belangrijke schakel op de fietssnelweg F24.

Er werden vier zware platen van de brug geplaatst met behulp van een kraan. Dit zijn de platen over de Bierbeekstraat en de overspanning ernaast. De rest van de platen worden geplaatst vanop de Rijsmortelstraat. Na de plaatsing kan de afwerking van de brug beginnen en wordt de fietssnelweg aan beide kanten aangesloten. 'De fietsbrug is een belangrijke schakel op de fietssnelweg F24. Dankzij deze brug kunnen fietsers de drukke Bierbeekstraat, en dus ook oversteek met slechte zichtbaarheid, ontwijken. In de toekomst kunnen fietsers vlot en veilig tussen Leuven en Vertrijk fietsen', zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor mobiliteit.


Asfaltwerken​

Op verschillende delen van de fietssnelweg werd de onderlaag in asfalt reeds uitgevoerd en worden de bermen verder afgewerkt. ​Het verhogen van de persleiding door Aquafin is ook achter de rug. ​Op andere delen van de fietssnelweg worden verder voorbereidingen getroffen voor asfaltwerken. De onderlaag asfalt zal op de meeste plaatsen nog in 2022 uitgevoerd worden. ​Het aanbrengen van de toplaag gebeurt bij specifieke weersomstandigheden en is voorzien voor maart 2023. In de zones waar het hoogteverschil tussen fietssnelweg en spoor minder dan 2 meter is, zal er draadafsluiting geplaatst worden.6 weergaven0 opmerkingen
bottom of page