top of page

Feesten in Duisburg behouden authentiek karakterDUISBURGSE FEESTEN - Ze zijn kleinschaliger dan die van Overijse en Hoeilaart, maar toch weten die van Duisburg hun druivenfeesten rond half oogst steeds op de kaart te zetten. Omdat ze nog zo dorps zijn, nog iets authentieks hebben of 'gewoon' gezellig zijn.

Want zeg nu zelf, kaastaarten voor je neus in een echte stenen oven op het dorpsplein bakken, is niet alledaags. Zelfs zeggen ze dat ze de beste van de regio zijn en waarempel, na enkele stevige happen kunnen we dat enkel beamen. Ze zijn feestelijk lekker. Het is er druk maar niet overrompelend en alle feestitems liggen om en rond het plein aan de kerk. Geen opeenstapeling van schreeuwerige reklamedoeken en dito kermisattracties. Die Duisburgse Feesten kan je op relaxe wijze doorkomen.


Parel

Zelf de bijhorende druivententoonstelling is er een parel. Zeer zeker nadat beslist werd om die voortaan onder te brengen in het faaie interieur van de kerk. En dat in combinatie met plaatselijke kunst of geïmporteerde weetjes en gebruiksvoorwerpen uit de druiventeelt. Dat wordt bovendien afgewerkt met de mooiste bloemstukken uit de regio. Tientallen activiteiten passeren er verder de revue. Die zijn ook vaak volks van aard of hebben een overduidelijke sportieve inslag én met opvallend gebaar naar een of ander nobel doel.


Foto's © Michel Van Mullem80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page