top of page

Expositie 'My name is no-body' van Teddy Mazina in Africamuseum na enkele dagen weer dichtTERVUREN - Op 15 oktober opende in het Africamuseum in Tervuren de tijdelijke tentoonstelling 'My name is no body' Labels van Tervuren, Definitieve predicaten & radicale alteriteiten. Intussen ging die weer dicht. Er was een selectie te zien van beelden uit de Belgische koloniale periode die samengebracht werden door Teddy Mazina, een in ons land verblijvende Burundese fotojournalist en tevens vluchteling. Het materiaal dat hij presenteerde haalde hij uit de archieven van het Africamuseum zelf.

Enkele dagen nadat de tijdelijke tentoonstelling My name is No-Body op 15 oktober in het AfricaMuseum de deuren opende, gingen die deze week alweer dicht. De expo toonde een selectie van beelden uit de Belgische koloniale periode die de in ons land verblijvende Burundese fotojournalist en vluchteling Teddy Mazina (51) opdiepte uit de archieven van het Tervuurse museum zelf. Mazina wil een kritische blik op de fotografische archieven en hun labels werpen, Vooral de vooringenomenheid van de opnames die werden gemaakt tijdens de verschillende fotografische missies in Congo, Ruanda-Urundi, de taal, de woordkeuze in hun beschrijvingen en hun bestemmingen worden aan de kaak gesteld.


Schokkend of beledigend

Het museum is er zich van bewust dat de afbeeldingen en woorden die gebruikt worden in deze tentoonstelling schokkend of beledigend kunnen zijn', liet het museum nu weten. 'De keuze ervan maakt deel uit van de werkwijze van kunstenaar Teddy Mazina en van zijn project rond de deconstructie van stereotypes vervat in het discours van de fototheek van de koloniale tijd. Deze beelden en woorden geven geenszins de huidige visie van het AfricaMuseum weer'.


De expositie kan je echter nog wel enkel op afspraak bezoeken. Je bent er ook welkom op 29.10 (14:00-17:00) & 12.11 (14:00-17:00) mits inschrijving.


48 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page